Wäinö Aaltosen museo

Johdanto

Tervetuloa Wäinö Aaltosen museoon, jossa taiteen kauneus herää eloon. Museo sijaitsee Turun keskustassa ja tarjoaa upean kokoelman suomalaista taidetta sekä erityisesti taiteilija Wäinö Aaltosen vaikuttavia teoksia. Tässä artikkelissa tutustumme Wäinö Aaltosen museoon, sen näyttelyihin ja tapahtumiin sekä taiteilija itseensä.

Wäinö Aaltosen museo

Wäinö Aaltosen museo on yksi Turun kulttuurin helmiä. Museo on omistettu suomalaiselle taiteelle ja erityisesti kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen taiteelle. Museon kokoelmaan kuuluu laaja valikoima Aaltosen veistoksia, piirroksia ja grafiikkaa, jotka tarjoavat kiehtovan katsauksen taiteilijan tuotantoon.

Näyttelyt ja teokset

 1. Wäinö Aaltosen pysyvä näyttely
  • Museossa on pysyvä näyttely, joka esittelee Wäinö Aaltosen merkittäviä teoksia eri aikakausilta. Näyttelyssä pääsee tutustumaan taiteilijan tyyliin, aiheisiin ja taiteelliseen kehitykseen. Aaltosen veistokset herättävät eloon niin luonnolliset muodot kuin abstraktitkin elementit.
 2. Vaihtuvat näyttelyt
  • Lisäksi Wäinö Aaltosen museo järjestää säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään suomalaista taidetta eri aikakausilta ja eri taiteenmuodoista. Näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua monipuolisesti suomalaiseen taiteeseen ja sen kehitykseen.
 3. Kiertävät näyttelyt ja yhteistyöprojektit
  • Wäinö Aaltosen museo tekee yhteistyötä muiden taideorganisaatioiden kanssa ja järjestää kiertäviä näyttelyitä sekä yhteistyöprojekteja. Tämä tuo museoon vaihtelua ja mahdollistaa uusien taiteellisten ilmiöiden esittelyn.

Tapahtumat ja aktiviteetit

 1. Opastetut kierrokset
  • Museossa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla voi syventyä Wäinö Aaltosen taiteeseen ja saada lisätietoa taiteilijasta ja hänen teoksistaan. Opastetut kierrokset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia taiteesta asiantuntevan oppaan johdolla.
 2. Työpajat ja tapahtumat
  • Wäinö Aaltosen museo järjestää erilaisia työpajoja ja tapahtumia, joissa voi itse osallistua taiteen tekemiseen ja luovuuden toteuttamiseen. Työpajoissa voi kokeilla erilaisia taiteen tekniikoita ja ilmaisumuotoja sekä saada vinkkejä ammattilaisilta.
 3. Museokauppa ja kahvila
  • Museossa on myös museokauppa, josta voi ostaa taiteeseen liittyviä tuotteita, kuten kirjoja, julisteita ja postikortteja. Lisäksi museossa on viihtyisä kahvila, jossa voi nauttia kupillisen kahvia tai herkullisen välipalan taiteen inspiroivassa ympäristössä.

Usein kysytyt kysymykset Wäinö Aaltosen museosta

1. Mikä on museon osoite?

 • Wäinö Aaltosen museo sijaitsee Itäinen Rantakatu 38, 20700 Turku.

2. Mitkä ovat museon aukioloajat?

 • Museon aukioloajat vaihtelevat, ja ajantasaiset tiedot löytyvät museon verkkosivuilta.

3. Onko museoon pääsymaksu?

 • Kyllä, Wäinö Aaltosen museoon on pääsymaksu. Opiskelijoille ja lapsille on tarjolla alennettu hinta, ja alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

4. Onko museossa esteettömyyttä?

 • Kyllä, museo on esteetön ja siellä on huomioitu erityisryhmien tarpeet.

5. Voiko museossa ottaa valokuvia?

 • Museossa saa yleensä ottaa valokuvia henkilökohtaiseen käyttöön, mutta muista kunnioittaa teosten tekijänoikeuksia ja muiden kävijöiden yksityisyyttä.

6. Onko museossa pysäköintimahdollisuutta?

 • Museon läheisyydessä on rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja, ja lähellä sijaitsee myös parkkihalleja. Suosittelemme kuitenkin julkisen liikenteen käyttöä, sillä museo on hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Johtopäätös

Wäinö Aaltosen museo on unohtumaton taidekokemus Turussa. Museo esittelee suomalaista taidetta laaja-alaisesti ja erityisesti taiteilija Wäinö Aaltosen upeita teoksia. Näyttelyiden lisäksi museo tarjoaa opastettuja kierroksia, työpajoja ja tapahtumia, jotka syventävät taiteen kokemista. Vieraile museossa ja anna taiteen inspiroida sinua!

Wäinö Aaltosen museo
Wäinö Aaltosen museo

Tässä on muutama linkki Wäinö Aaltosen museoon ja sen tapahtumiin:

 1. Wäinö Aaltosen museo: https://www.wam.fi/
Levitä rakkautta