Suomen merimuseo

Suomen merimuseo sijaitsee Kotkassa, osoitteessa Kotkansaari, Kotkansaarenkatu 2. Se on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista merimuseoista, joka perustettiin vuonna 1989.

Museossa esitellään Suomen merenkulkua ja merenkäyntiä eri aikakausina. Museon laajat kokoelmat sisältävät muun muassa vanhoja laivoja, veneitä, navigointilaitteita, ankkureita ja muita merenkulun historiallisia esineitä. Lisäksi museossa on interaktiivisia näyttelyitä, joissa vierailijat pääsevät tutustumaan merenkulun historiaan ja nykypäivään.

Suomen merimuseo tarjoaa vierailijoille opastettuja kierroksia, joiden aikana opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita Suomen merenkulun historiasta. Museon yhteydessä toimii myös Merikeskus Vellamo, joka tarjoaa erilaisia näyttelyitä, elämyksiä ja tapahtumia koko perheelle.

Merikeskus Vellamossa voi tutustua esimerkiksi vedenalaiseen maailmaan, navigointilaitteisiin ja merenkulun historiaan interaktiivisten näyttelyiden avulla. Keskuksessa on myös lapsille suunnattu meriseikkailupuisto, jossa voi esimerkiksi kiivetä mastoon tai tutkia meren elämää mikroskoopilla.

Suomen merimuseo ja Merikeskus Vellamo tarjoavat mielenkiintoisen ja opettavaisen elämyksen kaikille merenkulusta ja meren elämästä kiinnostuneille.

Suomen merimuseo
Suomen merimuseo

Suomen merimuseon verkkosivuilta löytyy tietoa museosta, sen kokoelmista ja näyttelyistä, sekä aukioloajoista ja lipunmyynnistä. Sivuilta löytyy myös tietoa Suomen merenkulun historiasta ja meriteollisuuden kehityksestä.

Alla on linkki Suomen merimuseon virallisille verkkosivuille:

Suomen merimuseo – Suomen kansallismuseo

Levitä rakkautta