Ilmailumuseo

Ilmailumuseo on Helsingissä sijaitseva museo, joka on omistettu ilmailuhistorian tallentamiselle ja esittelemiselle. Museo perustettiin vuonna 1972 ja se on tärkeä osa Suomen Ilmailumuseosäätiötä.

Museon kokoelmiin kuuluu yli 80 ilmailualusta, kuten lentokoneita, helikoptereita ja liitimiä. Museon näyttelyissä esitellään myös erilaisia ilmailuun liittyviä esineitä, kuten lentopukuja, moottoreita ja mittaristoja.

Ilmailumuseon tärkein tehtävä on kertoa Suomen ilmailuhistoriasta ja sen merkityksestä. Museossa onkin useita näyttelyitä, jotka kertovat muun muassa Suomen ilmavoimien historiasta, siviili-ilmailun kehityksestä ja ilmailualan tulevaisuudesta.

Ilmailumuseo
Ilmailumuseo

Museon toiminnan ylläpidosta vastaa Suomen Ilmailumuseosäätiö, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio. Säätiön tavoitteena on edistää ilmailun tuntemusta Suomessa ja säilyttää ilmailuhistoriaa tuleville sukupolville.

Ilmailumuseo on avoinna ympäri vuoden ja se on suosittu vierailukohde niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, kuten ilmailunäytöksiä ja koulutuksia.

Tässä on muutama linkki Ilmailumuseoon ja sen tapahtumiin:

  1. Ilmailumuseo: https://www.ilmailumuseo.fi/
  2. Kokoelmat: https://www.ilmailumuseo.fi/kokoelmat/
  3. Simulaattorikeskus: https://www.ilmailumuseo.fi/simulaattorikeskus/
  4. Tapahtumat: https://www.ilmailumuseo.fi/tapahtumat/
  5. Kauppa: https://www.ilmailumuseo.fi/kauppa/
Levitä rakkautta