Luonnontieteellinen Museo

Johdanto

Tervetuloa kiehtovaan Luonnontieteellisen Museon valtakuntaan, Suomen kuuluisaan luonnontieteelliseen museoon. Valmistaudu lumoutumaan sen seinien sisällä esitellyistä poikkeuksellisista näyttelyistä, yksityiskohtaisista yksityiskohdista ja laajasta tiedosta. Tämä artikkeli vie sinut mukaansatempaavalle matkalle geologian, paleontologian, kasvitieteen, eläintieteen ja monien muiden monipuolisten maailmojen äärelle. Lähdetään tutkimusmatkalle paljastamaan, mitä Luonnontieteellinen Museo tarjoaa!

Luonnontieteellinen Museo

Luonnontieteellinen Museo, joka tunnetaan myös Suomen Luonnontieteellisenä museona, on tietopankki ja ihmeiden aarreaitta. Se sijaitsee Helsingin sydämessä ja on luonnonystävien, tutkijoiden ja uteliaiden mielten keidas. Museo ylpeilee laajalla kokoelmallaan näytteitä ja artefakteja, joista jokainen kertoo ainutlaatuisen tarinan luonnosta ja Suomen rikkaasta biodiversiteetistä.

Näyttelyiden löytäminen

 1. Geologian ihmeet
  • Sukella maan historian syvyyksiin Luonnontieteellisen Museon geologisessa näyttelyssä. Tutustu maisemien kehitykseen, mineraalien muodostumiseen ja planeettamme muokkaaviin voimiin. Ihastele kimaltelevia kiteitä, henkeäsalpaavia kallioiden muodostelmia ja muinaisten fossiilien tarjoamia vilauksia menneisyyteen.
 2. Paleontologian salaisuudet paljastuvat
  • Astu menneisyyteen kadonneeseen maailmaan, kun tutustut kiehtovaan paleontologian alaan. Näe jäänteet esihistoriallisista olennoista, jotka kerran vaelsivat maapallolla. Mahtavista dinosauruksista salaperäisiin meren matelijoihin Luonnontieteellinen Museo esittelee laajan valikoiman fossiileja, luurankoja ja immersiivisiä näyttelyitä, jotka herättävät muinaisen menneisyyden eloon.
 3. Kasvitieteen ihmeet
  • Upoudu kasvien värikkääseen maailmaan kasvitieteellisessä näyttelyssä. Tutki reheviä sademetsiä ja kuivia aavikoita, tutustu erilaisiin ekosysteemeihin, jotka tukevat monipuolista kasvillisuutta. Löydä pölytyksen, sopeutumisten ja kasvien ja eläinten välisen yhteyden ihmeet. Pääse lähelle ainutlaatuisia näytteitä, kuten harvinaisia kukkia, lihansyöjäkasveja ja korkeita puita.
 4. Eläintieteelliset ihmeet
  • Valmistaudu hämmästymään Luonnontieteellisen Museon esittelemän eläinkunnan monimuotoisuudesta. Kulje eri lajien elinympäristöissä, napapiirin tundrasta trooppisiin sademetsiin. Kohtaa eksoottisia nisäkkäitä, matelijoita, lintuja ja hyönteisiä, joilla kaikilla on omat kiehtovat sopeutumisensa ja selviytymisstrategiansa. Ihastele luonnon monimuotoisuuden kauneutta ja ekosysteemien haurasta tasapainoa.
 5. Suomen luonnon perinteen kaivaminen esiin
  • Sukella Suomen luonnon ihmeisiin museon näyttelyiden kautta, jotka on omistettu maan ainutlaatuiselle kasvi- ja eläinlajistolle sekä geologisille muodostelmille. Opi Suomen kansallispuistoista, uhanalaisista lajeista ja jatkuvista luonnonsuojelutoimista. Saavuta syvempi ymmärrys luonnon ja suomalaisen kulttuurin välisestä yhteydestä sekä siitä, kuinka tärkeää on suojella maan luonnonperintöä.

Usein kysytyt kysymykset Luonnontieteellisestä Museosta

1. Mitkä ovat Luonnontieteellisen Museon aukioloajat?

 • Luonnontieteellinen Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00. Se on suljettu maanantaisin ja tietyinä pyhäpäivinä.

2. Onko Luonnontieteelliseen Museoon pääsymaksu?

 • Yleisölle Luonnontieteellinen Museo maksaa 15 euroa aikuisilta, ja opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille on saatavilla alennettuja hintoja. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

3. Missä Luonnontieteellinen Museo sijaitsee?

 • Luonnontieteellinen Museo sijaitsee Helsingin keskustassa, osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 13.

4. Onko museossa opastettuja kierroksia?

 • Kyllä, Luonnontieteellinen Museo tarjoaa opastettuja kierroksia eri aiheista ja kohderyhmille. Voit tarkistaa museon verkkosivuilta ajantasaiset tiedot opastuksista ja niiden aikatauluista.

5. Onko Luonnontieteellisessä Museossa ravintolaa tai kahvilaa?

 • Kyllä, Luonnontieteellisen Museon tiloissa on ravintola ja kahvila, joissa voit nauttia virkistävän tauon museokierroksen lomassa.

6. Voiko Luonnontieteellisessä Museossa ottaa valokuvia?

 • Valokuvaaminen on sallittua Luonnontieteellisessä Museossa, mutta muista noudattaa mahdollisia museon antamia rajoituksia ja kunnioittaa muiden vierailijoiden yksityisyyttä.

Johtopäätös

Luonnontieteellinen Museo on unohtumaton paikka, jossa luonto paljastaa kauneutensa ja monimuotoisuutensa. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua luonnontieteisiin ja kokea luonnonvoimien ja elämän kiehtova tarina. Käynti Luonnontieteellisessä Museossa on kuin matka menneisyyteen ja samalla inspiraatio tulevaisuutta varten. Älä missaa tilaisuutta uppoutua Luonnontieteellisen Museon ihmeelliseen maailmaan ja laajentaa tietämystäsi luonnosta ja sen monimuotoisuudesta.

Luonnontieteellinen museo
Luonnontieteellinen museo

Tässä on muutama linkki Luonnontieteelliseen keskusmuseoon:

 1. Luonnontieteellinen keskusmuseo: https://www.luomus.fi/fi
 2. Eläinmuseo: https://www.luomus.fi/fi/elainmuseo
Levitä rakkautta