Turku museot

Turku on historiallinen kaupunki Suomen lounaisrannikolla, ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu jopa 1200-luvulle asti. Kaupungissa on useita museoita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa Turun historiasta ja kulttuurista. Tässä on 10 Turun museota:

  1. Turun linnan museoTurun linnan museo on yksi Suomen vanhimmista ja merkittävimmistä linnoista, ja se tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisia näyttelyitä, jotka kertovat Turun linnan historiasta.
  2. Aboa Vetus & Ars Nova – Aboa Vetus & Ars Nova on museo, joka yhdistää historiallisen arkeologian ja nykytaiteen. Museossa voi tutustua Turun keskiaikaiseen arkeologiaan ja samalla nauttia nykytaiteen näyttelyistä.
  3. Luostarinmäen käsityöläismuseoLuostarinmäen käsityöläismuseo on aito 1800-luvun kaupunginosa, joka esittelee Turun käsityöläisten elämää ja työtä tuona aikana.
  4. Wäinö Aaltosen museoWäinö Aaltosen museo on Turun taidemuseo, joka esittelee modernia ja nykytaidetta. Museon kokoelmissa on laaja valikoima suomalaista ja kansainvälistä taidetta.
  5. Kuralan KylämäkiKuralan Kylämäki on ulkoilmamuseo, joka esittelee vanhaa Turun maalaisympäristöä. Museossa on historiallisia rakennuksia, perinnekasveja ja eläimiä.
  6. Turun biologinen museo – Turun biologinen museo on museo, joka esittelee luonnontieteellisiä näyttelyitä. Museon kokoelmissa on laaja valikoima eläimiä ja kasveja, joita voi tutkia tarkemmin.
  7. Forum Marinum – Forum Marinum on merenkulkumuseo, joka esittelee Turun merenkulun historiaa. Museossa on laaja valikoima laivoja ja veneitä, jotka ovat olleet merellä vuosisatojen ajan.
  8. Sibelius-museo – Sibelius-museo on museo, joka esittelee Jean Sibeliuksen elämää ja musiikkia. Museon kokoelmissa on laaja valikoima Sibeliuksen käsin kirjoitettuja nuotteja ja muita musiikkiin liittyviä esineitä.
  9. Qwenselin talo – Qwenselin talo on museo, joka esittelee Turun porvariston elämää 1700-luvulla. Museossa on historiallisia huonekaluja, esineitä ja vaatteita, jotka ovat olleet käytössä porvarisperheissä tuona aikana.
  10. Pharmariumin museo – Pharmarium museo on museo, joka esittelee lääketieteen historiaa Turussa. Museon nimi ”Pharmarium” tulee latinankielisestä sanasta ”pharmacia”, joka tarkoittaa apteekkia. Museossa voi tutustua lääketieteen historiaan, apteekkitoimintaan sekä erilaisiin lääkinnällisiin kasveihin.
Levitä rakkautta