Amos Rex

Amos Rex on Helsingin keskustassa sijaitseva taidemuseo, joka avattiin yleisölle syksyllä 2018. Museo sijaitsee Lasipalatsin kulttuurikeskuksen alla, aivan Kampin kauppakeskuksen vieressä. Amos Rexin näyttelytilat sijaitsevat maan alla, ja museo onkin tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan.

Amos Rex
Amos Rex

Amos Rexin kokoelmiin kuuluu yli 6000 teosta, jotka kattavat taiteen eri aikakaudet ja tyylisuunnat. Museon pääpaino on kuitenkin nykytaiteessa ja sen eri ilmiöissä. Amos Rexin näyttelyt ovat usein kokeellisia ja interaktiivisia, ja ne haastavat kävijät pohtimaan taiteen merkitystä ja roolia nykypäivän yhteiskunnassa.

Amos Rexin rakennus on suunniteltu japanilaisen arkkitehti Sou Fujimoton toimesta. Rakennuksen näyttävin osa on lasikatto, joka koostuu useasta pyöreästä lasikupolista. Lasikatolla on myös ulkoterassi, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Amos Rexin näyttelytilat ovat maan alla, ja ne koostuvat useasta eri galleriasta ja tilasta, jotka on yhdistetty toisiinsa tunnelimaisilla käytävillä.

Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu useasta eri näyttelystä vuosittain, ja museossa järjestetään myös tapahtumia ja elokuvanäytöksiä. Museon kahvilasta löytyy laaja valikoima erilaisia juomia ja herkullisia välipaloja, ja kaupasta voi ostaa muun muassa taidekirjoja ja postikortteja.

Amos Rex on saavuttanut suuren suosion niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Museon ainutlaatuinen arkkitehtuuri, kokeelliset näyttelyt ja monipuolinen tapahtumatarjonta tekevät siitä merkittävän osan Helsingin kulttuurielämää. Amos Rex on paikka, jossa voi tutustua nykytaiteen uusimpiin ilmiöihin ja kokea taiteen voiman ja merkityksen.

Levitä rakkautta