Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on yksi Turun suosituimmista museoista, joka sijaitsee Turun keskustassa lähellä Aurajokea. Museossa yhdistyvät arkeologinen ja nykytaiteen näyttelyt, ja sen nimi tulee latinankielisistä sanoista ”Aboa Vetus”, joka tarkoittaa vanhaa Turun kaupunkia, ja ”Ars Nova”, joka viittaa uuden ajan taiteeseen.

Aboa Vetus & Ars Nova koostuu kahdesta erillisestä osasta. Aboa Vetus -osassa voi tutustua Turun keskiaikaiseen historiaan ja arkeologiaan. Museossa on esillä arkeologisia löytöjä, jotka kertovat Turun kaupungin historiasta ja sen kehityksestä. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa Turun keskiaikaiseen kirkkoon, hautausmaahan, kaduihin ja kaupunginmuuriin. Museossa on myös interaktiivisia elementtejä, kuten kaivauksia, joissa kävijät voivat itse tutkia Turun kaupungin menneisyyttä.

Aboa Vetus & Ars Nova
Aboa Vetus & Ars Nova

Ars Nova -osassa voi tutustua nykytaiteen näyttelyihin, joissa esitellään suomalaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita. Museon kokoelmiin kuuluu maalauksia, valokuvia, videoteoksia ja veistoksia, ja sen näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti. Museon tavoitteena on tuoda esiin nykytaiteen monimuotoisuutta ja haastaa kävijöitä ajattelemaan taiteen merkitystä nykypäivän yhteiskunnassa.

Aboa Vetus & Ars Nova on avoinna ympäri vuoden, ja sinne pääsee helposti kävellen Turun keskustasta. Museossa on myös opastettuja kierroksia useilla eri kielillä, ja sinne voi ostaa lipun etukäteen verkkokaupasta tai paikan päältä. Museossa on myös kahvila ja museokauppa, joissa voi ostaa matkamuistoja ja lahjoja.

Aboa Vetus & Ars Nova on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Turun historiasta ja nykytaiteesta. Museo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja mahdollisuuden tutustua Suomen menneisyyteen ja nykypäivään eri näkökulmista.

Aboa Vetus Ars Nova (avan.fi)

Levitä rakkautta