Vapriikki

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tampereella, joka esittelee kaupungin ja sen ympäristön historiaa monipuolisesti eri näkökulmista. Vapriikin kokoelmiin kuuluu yli 200 000 esinettä, joista osa on esillä pysyvissä näyttelyissä ja osa vaihtuvissa näyttelyissä.

Vapriikkiin kuuluu kahdeksan eri museota, jotka käsittelevät eri aihealueita. Tampereen historiaa esittelevä museo on yksi suosituimmista, ja siellä voi tutustua kaupungin kehitykseen teollisuuskaupungista nykyaikaiseksi kulttuurikaupungiksi. Myös suomalaisen elokuvan historiaan voi tutustua Vapriikin elokuvateatterissa.

Vapriikkiin kannattaa suunnata myös lasten kanssa, sillä siellä on paljon lapsille suunnattuja aktiviteetteja ja näyttelyitä. Päivä museokeskuksessa on hauska tapa oppia uutta ja tutustua Tampereeseen ja sen historiaan.

Vapriikki on myös suosittu tapahtumapaikka, ja siellä järjestetään useita erilaisia tapahtumia vuoden aikana. Esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset ja erilaiset näyttelyt ovat osa Vapriikin monipuolista ohjelmistoa.

Museokeskuksessa on myös ravintola, joka tarjoaa herkullista ruokaa ja juomaa. Ravintolassa voi nauttia lounasta tai kahvia näyttelykierroksen välissä tai vaikkapa viettää iltaa ystävien kanssa.

Vapriikki on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, oli sitten kiinnostunut Tampereen historiasta, kulttuurista tai vain hauskanpidosta. Museokeskuksessa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja siellä viihtyy varmasti koko perhe.

Museokeskus Vapriikki – Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Levitä rakkautta