Tekniikan museo

Tekniikan museo on Helsingissä sijaitseva museo, joka esittelee teknologiaa, teollisuutta ja kuljetuksia Suomessa ja maailmalla. Museo on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua teknologian kehitykseen ja historiaan interaktiivisella ja viihdyttävällä tavalla.

Tekniikan museon näyttelyt ovat monipuolisia ja kattavat laajan kirjon eri aiheita. Museon pysyvistä näyttelyistä löytyy muun muassa teollisuushistorian kokoelma, joka kertoo Suomen teollisuuden kehityksestä ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan. Näyttelyssä on esillä muun muassa vanhoja teollisuuskoneita, tehdasrakennuksia ja työkaluja.

Museon toinen pysyvä näyttely on liikennehistorian kokoelma, joka kertoo erilaisista kulkuneuvoista ja niiden kehityksestä. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa vanhoihin autoihin, lentokoneisiin ja junavaunuihin. Museossa on myös useita vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittelevät ajankohtaisia ja kiinnostavia teknologian aiheita.

Tekniikan museo
Tekniikan museo

Tekniikan museo sopii erityisesti lapsiperheille ja koululaisryhmille, sillä museossa on paljon interaktiivisia näyttelyitä ja toimintapisteitä. Esimerkiksi Vintti-näyttelyssä lapset voivat leikkiä vanhoilla leluilla ja tutustua vanhojen aikojen elämään. Museossa järjestetään myös erilaisia työpajoja ja opastuksia, jotka ovat suunnattu eri ikäisille vierailijoille.

Tekniikan museon yhteydessä toimii myös Tiedekeskus Heureka, joka on suosittu tiedenäyttelykeskus. Heurekan näyttelyt käsittelevät muun muassa avaruutta, ihmiskehoa ja ympäristöä.

Lisätietoa Tekniikan museosta löytyy museon omilta nettisivuilta osoitteesta: https://tekniikanmuseo.fi/

Levitä rakkautta