Kansallismuseo

Kansallismuseo on Suomen johtava museo, joka kerää, säilyttää ja esittelee suomalaista kulttuuria ja historiaa. Museo sijaitsee Helsingin keskustassa, jossa se jakaa rakennuksen Suomen parlamentin kanssa.

Kansallismuseo on perustettu vuonna 1893, ja siellä on esillä laaja kokoelma suomalaisia esineitä, valokuvia, maalauksia ja muita artefakteja, jotka kertovat Suomen historiasta ja kulttuurista. Museossa on myös useita näyttelyitä, jotka käsittelevät eri aikakausia Suomen historiassa, esimerkiksi keskiaikaa, 1800-luvun loppua ja 1900-luvun alkua.

Kansallismuseon pysyvässä näyttelyssä ”Suomi Finland 100” esitellään Suomen historiaa ja kulttuuria itsenäisyyden ajoista nykypäivään asti. Näyttelyssä on esillä useita esineitä ja artefakteja, kuten Suomen ensimmäinen postimerkki ja Mannerheimin sotilaspuku.

Museon lisäksi Kansallismuseolla on myös useita ulkomuseoita ympäri Suomea, joissa kävijät voivat tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan eri aikakausina. Ulkomuseot ovat avoinna kesäkaudella ja niissä on usein esillä erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja.

Kansallismuseo on erityisen suosittu kohde suomalaisille ja ulkomaisille turisteille, jotka haluavat oppia lisää Suomen historiasta ja kulttuurista. Museo järjestää myös monia tapahtumia ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Kansallismuseo Helsinki
Kansallismuseo Helsinki

Tässä on muutama linkki Kansallismuseoon ja sen ulkomuseoihin:

  1. Kansallismuseo: https://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo
Levitä rakkautta