Apteekkimuseo

Apteekkimuseo sijaitsee Turussa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 13. Se on Suomen vanhin apteekkimuseo, joka avattiin vuonna 1939. Museo sijaitsee vanhassa apteekkitalossa, joka on rakennettu 1700-luvulla.

Museossa esitellään Suomen apteekkihistoriaa ja farmasian kehitystä. Näyttelyissä on esillä muun muassa vanhoja lääkkeitä, lääkinnällisiä laitteita ja apteekkien sisustuselementtejä eri aikakausilta.

Apteekkimuseo tarjoaa vierailijoille opastettuja kierroksia, joilla tutustutaan apteekin historiaan ja lääkinnällisiin laitteisiin. Museon kokoelmat ovat laajoja ja kiinnostavia, ja ne tarjoavat mielenkiintoisen ja opettavaisen kokemuksen kaikille farmasian historiasta kiinnostuneille.

Museon yhteydessä toimii myös apteekkialan erikoisliike, jossa myydään esimerkiksi vanhoja apteekkipulloja ja -etikettejä sekä muita farmasian alan tuotteita.

Apteekkimuseo
Apteekkimuseo

Apteekkimuseon kokoelmissa on esillä apteekkeihin liittyviä esineitä eri aikakausilta, kuten lääkkeitä, apteekkikalusteita, lääkärinlaukkuja ja apteekkien mainosmateriaalia. Museon näyttelyt esittelevät apteekkien toimintaa ja roolia yhteiskunnassa eri aikoina.

Apteekkimuseon verkkosivuilta löytyy tarkempaa tietoa museosta, sen näyttelyistä ja aukioloajoista, sekä palveluista ja tapahtumista. Sivuilta löytyy myös tietoa farmasian historiasta Suomessa ja erilaisista lääkkeistä ja niiden valmistusprosesseista.

Alla on linkki Apteekkimuseon virallisille verkkosivuille:

https://www.apteekkimuseo.fi/

Levitä rakkautta