Serlachiuksen museo

Serlachiuksen museo on yksi Suomen merkittävimmistä teollisuusmuseoista, joka sijaitsee Mäntässä. Museo on perustettu Gösta Serlachiuksen taidekokoelman ympärille ja se keskittyy erityisesti suomalaiseen teollisuushistoriaan ja taiteeseen.

Serlachiuksen museo
Serlachiuksen museo

Museossa on laaja kokoelma suomalaista taidetta, joka kattaa eri aikakaudet ja tyylikaudet. Kokoelmissa on tunnettujen taiteilijoiden teoksia, kuten Akseli Gallen-Kallelan, Eero Järnefeltin ja Helene Schjerfbeckin teoksia. Museon pysyvät näyttelyt esittelevät myös suomalaista teollisuushistoriaa ja Serlachiuksen perheen elämää.

Serlachiuksen museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät ajankohtaisia teemoja ja taidetta. Museon taidepaja tarjoaa monipuolisia työpajoja ja kursseja, jotka sopivat kaikenikäisille taiteesta kiinnostuneille.

Museon alueella on myös Serlachiuksen vanha kartano, joka tarjoaa historiallisia kierroksia ja juhlapalveluja. Lisäksi museoalueella on ulkomuseo, joka esittelee teollisuuden historiaa ja perinteisiä rakennuksia.

Tässä on muutama linkki Serlachiuksen museoon ja sen tapahtumiin:

  1. Serlachiuksen museo: https://www.serlachius.fi/
  2. Näyttelyt: https://www.serlachius.fi/nayttelyt/
  3. Työpajat: https://www.serlachius.fi/taidepaja/
  4. Kartano: https://www.serlachius.fi/kartano/
  5. Ulkomuseo: https://www.serlachius.fi/ulkomuseo/
Levitä rakkautta