Museo.fi

Tampereen museot

Tampereella on useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua niin paikalliseen kuin kansalliseen historiaan, tieteeseen, taiteeseen ja kulttuuriin. Tässä on muutamia Tampereen museoita:

  1. Vapriikki: Tampereen suurin museokokonaisuus, joka koostuu useista eri museoista. Vapriikissa voi tutustua esimerkiksi Tampereen teollisuushistoriaan, Suomen poliisihistoriaan, luonnonhistoriaan sekä suomalaisen elokuvan historiaan.
  2. Tampereen taidemuseo: Suomen suurimpia taidekokoelmia omistava museo, jossa on esillä sekä kotimaisia että kansainvälisiä taideteoksia eri aikakausilta.
  3. Lenin-museo: Tampereella sijaitseva museo, joka kertoo Neuvostoliiton ensimmäisen johtajan Vladimir Leninin vierailusta Tampereella vuonna 1905.
  4. Emil Aaltosen museo: Emil Aaltosen säätiön ylläpitämä museo, joka esittelee suomalaista kulttuurihistoriaa, taidetta ja käsitöitä.
  5. Suomen käsityön museo: Museo, joka esittelee suomalaista käsitöitä ja käsityöperinteitä eri aikakausilta.
  6. Pyynikin kesäteatterin museo: Pyynikin kesäteatterilla sijaitseva museo, joka esittelee teatterin historiaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua näyttämön takana oleviin tiloihin.
  7. Muumimuseo: Tampereen Tampere-talossa sijaitseva museo, joka esittelee Tove Janssonin Muumi-tarinoita ja -hahmoja.
  8. Näsin kartanon museo: Tampereen ulkopuolella sijaitseva museo, joka esittelee Näsin kartanon historiaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kartanon kauniisiin maisemiin.
  9. Teiskon museo: Tampereen Teiskossa sijaitseva museo, joka esittelee paikallista historiaa ja kulttuuria.
  10. Siuro-seuran museo: Siurossa sijaitseva museo, joka esittelee Siuron historiaa ja kulttuuria.
Levitä rakkautta