Ateneum

Ateneum on yksi Helsingin kaupungin keskeisimmistä taidemuseoista. Se sijaitsee Rautatientorin laidalla, aivan Helsingin ydinkeskustassa. Ateneumin kokoelmiin kuuluu yli 20 000 teosta, jotka kattavat suomalaisen taiteen lisäksi myös kansainvälisen taiteen koko kirjon.

Ateneum on perustettu vuonna 1887 Suomen Taideyhdistyksen taidemuseoksi. Museo on alusta alkaen toiminut suomalaisen taiteen edistämiseksi ja säilyttämiseksi. Ateneumin kokoelmat kattavat suomalaisen taiteen historian koko kirjon aina 1800-luvun lopulta nykypäivään saakka. Näiden lisäksi museossa on esillä myös kansainvälisiä teoksia, jotka edustavat muun muassa ranskalaista impressionismia, saksalaista ekspressionismia sekä belgialaista symbolismia.

Ateneumin näyttelyt ja kokoelmat tarjoavat kävijöille monipuolisen katsauksen suomalaiseen ja kansainväliseen taiteeseen. Museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä sekä perusnäyttely, jossa esitellään Ateneumin kokoelmat kronologisessa järjestyksessä. Perusnäyttelyssä kävijät pääsevät tutustumaan suomalaisen taiteen kehitykseen aina 1800-luvun lopulta nykypäivään saakka.

Ateneum
Ateneum

Ateneumissa järjestetään myös monipuolista tapahtumatoimintaa. Museossa järjestetään luentoja, opastuksia, työpajoja sekä erilaisia konsertteja ja teatteriesityksiä. Museon kahvila tarjoaa kävijöille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kahvista tai lounaasta museokäynnin lomassa.

Ateneum on tärkeä osa Suomen kulttuurihistoriaa ja se on yksi Suomen suosituimmista taidemuseoista. Museo on avoinna ympäri vuoden ja se on suosittu vierailukohde niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Ateneum on paikka, jossa jokainen voi löytää jotain uutta ja kiinnostavaa suomalaisesta ja kansainvälisestä taiteesta.

Levitä rakkautta